august
20
2025

Lansarea oficială a Ghidului metodologic culinar pentru organizarea procesului de alimentație din instituțiile de învățământ preșcolar

Cadre manageriale, didactice și specialiști din domeniul educației și sănătății din instituțiile de învățământ din sectorul Centru, s-au reunit astăzi la Pretura sectorului Centru pentru lansarea oficială a Ghidului metodologic culinar pentru organizarea procesului de alimentație din instituțiile de învățământ preșcolar din municipiul Chișinău.

Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, prezent la lansare, a reafirmat angajamentul administrației locale de a investi în sănătatea generației în creștere.
Viceprimarul, Angela Cutasevici și Șeful Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, Andrei Pavaloi, au fost alături la eveniment, împreună cu autorii ghidului și experți în nutriție și
sănătate publică.

Documentul este la a doua editură, iar ediția aceasta reprezintă un demers inovator al Primăriei municipiului Chișinău, menită să îmbunătățească calitatea alimentației în grădinițe și să sprijine dezvoltarea armonioasă a copiilor.

Ghidul oferă recomandări practice privind:
• Planificarea corectă a meselor zilnice;
• Utilizarea ingredientelor nutritive și adaptate vârstei copiilor;
• Respectarea normelor igienico-sanitare;
• Aplicarea bunelor practici în prepararea și servirea alimentelor.

Documentul este destinat tuturor actorilor implicați în procesul de alimentație preșcolară- de la manageri instituționali și bucătari, până la autorități locale și responsabili ai combinatelor școlare.