februarie
08
2024

Campanie de promovare a lecturii dedicată Zilei Internaționale a Cititului Împreună

La început de februarie, când este marcată Ziua Internațională a Cititului Împreună, în instituțiile de învățământ din sectorul Centru se desfășoară campania de promovare a lecturii în voce la școală și în familie.

Gimnaziul ”Andrian Păunescu” desfășoară în perioada săptămânii în curs, activități dedicate promovării cititului și a literației ca drept fundamental al omului. În aceste zile, copiii claselor primare și gimnaziale au parte de ore de lecturare cu voce tare în sălile de clasă, iar aventura călătoriei prin cărți continuă acasă, alături de părinți.

Este o campanie de promovare a bucuriei, frumuseţii şi beneficiilor lecturii. Citirea cu voce tare are un rol foarte important în dezvoltarea copiilor. Copiii cărora li se citeşte zilnic vor avea un avans de aproape un an comparativ cu acei copii cărora nu li se citeşte. Printre beneficiile cititului se numără dezvoltarea creativităţii, a empatiei şi a gândirii critice.

Direcția Educație, Tineret și Sport Centru încurajează consolidarea parteneriatelor școală-familie în scopul dezvoltării armonioase a copiilor și a promovării colective a valorilor în rândul acestora. Prin exemplul cooperant al instituției publice Gimnaziul ”Adrian Păunescu” ne dorim ca cititul împreună să devină un obicei zilnic în toate familiile.