septembrie
06
2023

Vizita medicului stomatolog la grădinița nr. 59

În această săptămână, la grădinița nr. 59 din sectorul Centru copiii au fost vizitați de către medicul stomatolog, unde au participat la o lecție despre sănătate orală în cadrul căreia au învățat cum să își mențină dințișorii sănătoși, cum trebuie efectuat corect periajul. De asemenea copiii au trecut un control al dinților. Au fost ascultători, au contactat cu ușurință și prietenos cu medicul, astfel credem că în viitor vor depăși mai rapid eventuale frici pe care le-ar putea avea când merg la un control periodic la cabinetul stomatologic.

Este una dintre activitățile care ar trebui să fie luate drept exemplu și de alte grădinițe, pentru că igiena orală este importantă din primii ani, pentru evitarea apariției cariilor sau, mai grav, a infecțiilor.

Conducerea instituției de educație timpurie și-a propus prin această activitate să atragă atenție celor mici asupra necesității şi importanţei igienei dentare, pentru că un obicei sănătos, fixat de la cele mai fragede vârste, are șanse foarte mari să fie menținut pe parcursul întregii vieți.