septembrie
10
2021

Campania de informare a cadrelor didactice privind necesitatea de vaccinare împotriva COVID-19

Măsuri întreprinse de către DGETS și DGASS sub egida Primăriei municipiului Chișinău

  • Prioritar pentru Primăria municipiului Chișinău și Direcția Generală Educație Tineret și Sport a Consiliului municipal este de a nu periclita anul de studii 2021-2022.
  • Copiii au dreptul și ei trebuie să învețe cu prezență fizică. În acest sens zilnic se întreprind măsuri pentru a oferi suportul informațional necesar, corect, relevant și din surse demne de încredere, tuturor angajaților din sistemul educațional. Astfel reprezentanții DGASS asigură deplasarea echipelor mobile de medici în instituțiile de învățământ primar și secundar ciclul I și II din municipiu pentru activități de comunicare și informare despre beneficiile vaccinării anti-COVID, totodată vor asigura vaccinarea cadrelor didactice la locul de muncă.
  • Totodată sănătatea copiilor este principala prioritate a noastră tuturor fără a fi diminuată importanța asigurării unui proces educațional de calitate, inclusiv prin prezența fizică a elevilor la școală. DGETS va lucra în continuare, împreună cu conducătorii instituțiilor de învățământ primar și secundar ciclul I și II din municipiu și vor identifica cele mai bune soluții pentru asigurarea unui acces echitabil a tuturor elevilor la studii.
  • DGETS va monitoriza în continuare procesul de vaccinare în rândul angajaților din sistemul educațional municipal și va prezenta informațiile actualizate.
  • În acest context menționăm că vaccinarea rămâne a fi unica modalitate eficientă de a oferi siguranță atât copiilor, cât și cadrelor didactice, comunității în întregime.
  • Fiind parte a unei societăți, suntem responsabili pentru sănătatea celor care ne înconjoară, Direcția Generală Educație Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău vine cu îndemnul de a vă informa din surse oficiale și demne de încredere: MSMPS (https://msmps.gov.md/), ANSP (http://ansp.md/), OMS (https://www.who.int/), UNICEF (https://www.unicef.org/moldova/) toate bazate pe dovezi științifice.