octombrie
12
2020

Membrii Consiliului de Etică și Management s-au întrunit în prima ședință

✍️Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov a participat astăzi, 12 octombrie, la prima ședință a noii componențe a Consiliului de Etică și Management (CEM), care este o structură deliberativă independentă la nivel național. Consiliul se pronunță asupra problemelor de etică universitară și examinează cazurile de abateri de la responsabilitatea publică a instituțiilor de învățământ superior semnalate prin sesizări sau prin autosesizări, conform legii.
✅Ministrul Igor Șarov a dorit succes în activitate membrilor Consiliului de Etică și Management menționând că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării mizează pe profesionalismul și responsabilitatea tuturor în procesul de monitorizare a punerii în aplicare a responsabilității publice și a eticii la nivelul sistemului de învăţământ superior, conform prevederilor Codului educației. În context, oficialul a prezentat noii membri ai consiliului.
✅Prima ședință a CEM conform regulamentului a fost condusă de către decanul de vârstă. Totodată, în cadrul ședinței a fost ales prin vor secret a președintele și vicepreședinte CEM și stabilită ordinea de zi a ședințelor de lucru.
✅Consiliul de Etică și Management este compus din 11 membri, cu respectarea principiului reprezentativității, nediscriminării, transparenței și echității de gen. Membrii CEM sunt reprezentanți ai: Consiliului Rectorilor; Ministerului Educației, Culturii și Cercetării; Ministerului Finanțelor; Agenției Naţionale de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare; asociațiilor și organizațiilor naționale de autoguvernanță studențească și societatea civilă.