iulie
30
2020

Activitate de instruire internă cu genericul: ”Identificarea şi descrierea proceselor”

 

Astăzi, 30.07.2020, în incinta Direcției Educație, Tineret și Sport sectorul Centru a avut loc o activitate de instruire internă aferentă unei trepte a sistemului controlului intern managerial cu genericul: ”Identificarea şi descrierea proceselor”.

În cadrul ședinței de instruire au fost abordate aspecte relevante unor astfel de noțiuni ca: procedură, proces, activitate, sistem. Au fost reflectate exemple ale unor categorii de procese incorporate într-un sistem de management operațional, scopul și necesitatea documentării proceselor, avantajele și dezavantajele ale descrierilor narative și celor documentate în forma de diagrame.

Participanților la seminar s-a propus selectarea unei subdiviziuni, identificarea proceselor de lucru ce se desfășoară în cadrul acesteia și elaborarea descrierii  procesului.

Ținănd cont de recomandările sanitare, în vederea asigurării distanțierii sociale s-a limitat numărul de participanți la acest eveniment , fiind prezenți în mare parte doar șefii subdiviziunilor structurale ale direcției. Suportul instructiv repartizat va fi adus la cunoștința tuturor angajaților, fiind un sprijin real în procesul de implementare a sistemului de control intern managerial în cadrul DETS sectorul Centru.