octombrie
25
2019

Mesaj de felicitare

Astăzi este o zi  deosebită   pentru  Școala auxiliară nr. 7 din sectorul Centru, – instituția  marchează 50 de ani de la fondare.

Cinci decenii din istoria școlii  sunt în primul rând ani de muncă creativă, sacrificiu și de  măiestrie profesională aparte a cadrelor didactice și manageriale  în realizarea educației de calitate a copiilor cu cerințe educaționale speciale.

Dragi colegi, Dumneavoastră sunteți cei care ați  conștientizat pe deplin, că:

  • Copilul cu CES nu reprezintă un final de drum, ci este doar începutul unei mari provocări: aceea de a acorda copilului drepturile fundamentale, de a-i recunoaşte şi accepta posibilităţile, dar şi limitele, de a-i oferi şanse de integrare.
  • Copilul cu dizabilităţi reprezintă doar o altă individualitate.
  • Fiecare copil visează la o viață alături de persoanele pe care să le iubească și de care să fie iubit. Toți copiii merită să aibă o copilărie liniștită, plină de culoare. Copilăria este vârsta frumuseții sufletești și nu este corect ca cineva să fie privat de o copilărie frumoasă.

Ani mulți de inspirație și dragoste pentru copiii care  trec zi de zi pragul acestei instituții.

Fie ca lumina înțelepciunii Dvs să le înnobileze sufletele, iar bunele practici acumulate pe parcurs de decenii să cunoască continuitate și progres!      

Cu profund respect, Natalia Strajesco, Șef DETS sectorul Centru