mai
31
2019

Mesaj de felicitare cu ocazia Ultimului Sunet 2019

Iată-ne ajunși la sfârșitul anului de studiu 2018-2019, care din punctul meu de vedere a fost unul cu multe rezultate frumoase. Este perioada în care sentimente de împlinire și de mândrie pentru cele realizate îi copleșește atât pe profesori, cât și pe elevi și părinții lor. Sărbătoarea „Ultimului sunet” devine pentru toată societatea nu numai un prilej de satisfacţie, ci şi un motiv de profundă meditare despre rolul educaţiei şi a pedagogului în societate.

Pe parcursul acestui an de învățământ, care s-a scurs atât de repede, ne-am convins cu toții că perseverența și reușita la învățătură sunt asigurate de calități ca: organizare, determinare, responsabilitate.

Adresându-mă elevilor care urmează în curînd să susțină examenele de absolvire a gimnaziului, le doresc mult succes și le amintesc că notele nu sunt decât un mic aspect al procesului de învățare, că ce va conta cu adevărat pentru viitor, este cunoașterea și bucuria descoperirii. Elevilor mai mici care, după o odihnă binemeritată, se vor reîntoarce în școală le doresc să-și crească pe an ce trece încrederea în sine, să devină cât mai activi și să se implice pentru a genera schimbările de care simt că au nevoie. Fiți creativi și entuziaști și profitați de această vârstă a învățării, în care timpul și energia sunt de partea dvs.

Iar cadrelor didactice le mulțumesc pentru munca depusă pe drumul anevois al bucurii cunoașterii și al dezvoltării personalității elevilor, Cu truda dvs, stimați pedagogi, s-a mai format încă o generaţie. Meritaţi respectul şi admiraţia pentru ceea ce faceţi. Rămâneţi călăuza frumosului, adevărului, dreptăţii, valorilor fără de care o societate nu poate exista.

În încheiere, vreau să vă doresc, dragi elevi, să aveți o vară cât mai frumoasă și plină de momente de neuitat, iar vouă, dragi absolvenți, mult succes la examenele ce urmează, să le susțineți cu brio și să alegeți profesia mult dorită.

Vacanță placută tuturor!

 

Cu înaltă considerațiune,

Natalia Strajesco,

șef DETS sectorul Centru